Midye (Mytilus galloprovincialis) midyegiller familyasından çift kabuklu bir yumuşakçadır. Kabukları iki eşit parçadan oluşur. Koloni halinde yaşayıp solungaç solunumu yaparlar. Yapısında kan bulunmaz. Yumurta ile ürerler.
Kurucu
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığının izin verdiği temiz deniz yüzeyinde şamandıraya bağlı halatlar üzerinde yetiştirilen midye çiftlik midyesidir. Çiftlik midyesi ağır metal,taş ve kum içermez.Bu sebeple tüketilebilecek en güvenilir midye çiftlik midyesidir.
Midyeler bol su ile yıkanarak üzerindeki lekeler temizlenir. Midyelerin kabukları bir bıçak ile açılır. Baharat, yağ ve pirinç ile oluşturulan pilav , temizlenen midyenin içine doldurulup kapatılır. Pilav ile doldurulan midyeler tencereye dizilir ve ateşte pişirilir. Bakteri oluşumunu önlemek için pişirme esnasında ürün iç sıcaklığının ve pişirme süresinin yönetmeliklerde belirtilen derecelerde ve sürelerde olmasına dikkat edilmelidir. Pişirme sonrası bir süre dinlendirilen midye dolma tüketilmeye hazır hale gelir.
Yapısında kan bulunmayan ve yumuşakça olan midye, eşeyli üreyen bir canlıdır.
• Protein Değeri Yüksektir: Sadece 1 tabak midye yediğinizde yaklaşık 18 gram protein almış oluyorsunuz. Bu nedenle midye, protein ihtiyacınızı karşılayan leziz ve ekonomik besinlerden biri olarak karşınıza çıkıyor.
• Kan Şekerini Dengeler: Midyenin yapısında bulunan manganez, kan şekerinin dengelenmesi konusunda başarılıdır. Kan şekeri dengelendiğinde ise kendinizi daha tok ve dinç hissedebilirsiniz.
• Cildi Besler: Midyenin omega yağ asitlerini içerme özelliği, cilt sağlığı olma konusunda etkilidir. Midye tüketenlerin faydalı yağları aldığı için cildi daha parlak ve temiz görünmektedir.
• Tiroid Bezlerini Dengeler: Midyede selenyum minerali bulunur. Selenyum minerali de tiroid bezlerinin düzenli çalışmasını destekler. Midyeyi ölçülü tükettiğinizde, tiroid hastalıklarından uzak kalabilirsiniz.
• Enerji Verir: Midyenin besin değeri yüksektir. Faydalı mineralleri içerdiği için tüketildiğinde kan akışını hızlandırır ve kişilere enerji verir.